Arvoisat pitkämieliset vieraani

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Näätien lumoissa

Sateista perjantai-iltaa!

Nuo näädät, miksi heitä luulisin, tarkoitan mökin välikaton asukkaita, ovat aivan lumonneet minut


Jokaisella pesueesta tietävillä on lajille omat määrityksensä.  No kärppään ei väritys sovi, näädäksi kooltaan nippanappa. Mutta mehän olemme yksilöitä kukin. Vaatetustakin vaihdamme vuodenajan mukaan. Ehkä emo on laihtunut imettäessään, on niin solakka. Amerikkalaisten piirrosten karrikoitu rähjäinen takapihan näätä, joka on kumonnut talon isännän maissiviskit (isäntä tietysti on joku intellektueelli puoliboheemi toimittaja. kirjailija tai ehkä itse se janoinen sarjakuvapiirtäjä), on kaukana tästä kauniista eläimestä!

Lapsena haaveiltiin sen polkupyörän lisäksi myös elättivariksesta, puhuvasta papukaijasta ja oikeasta aapiskukosta. Nyt on hienoa tuntea luonnoneläimen läheisyys yrittämättä sitä omistaa.

Liitto9 kommenttia:

 1. Kauniita ja solakoita eläimiähän näädät ovat ja turhaan kärsivät huonosta maineesta. Sn täytyy aloittaa varovainen lähestyminen, sillä eihän sitä tiedä mihin se johtaa! Olisi meinaten aika hieno kun jaloissa pyörisi kesyjä näätiä tervehtimässä vierailijoita. Ei ihan joka torpassa tapahdu sellaista vastaanottoa.

  VastaaPoista
 2. Olisi se vaan jotain, jos näätä olisi sun hyvä ystäväsi ja sen poikaset myös!
  Mahtavaa!

  VastaaPoista
 3. Varmasti upeaa seurata "vuokralaisten" touhuja.
  Kuva on herkkä.

  VastaaPoista
 4. Itselläni oli Kalle-papukaija sinikelta-ara, joka oli lähes 50-vuotias ja menehtyi pari vuotta sitten. Se puhui ja oppi uusia asioita koko ajan. Puhuminen tarkoittaa yksittäisiä sanoja tai sanapareja. Hauskin piirre oli se, että se tunnisti saapujan ja iltaisin usein nukahdin hymyssä suin, silla kun kapusin vintin makuutilaan, se alkoi hyristä. Se ilmoitti sillä tavoin, että tuo on se joka kuorsaa :)

  VastaaPoista

 5. Hola, dede Spain, como estamos en epoca de examenes, copio y engancho....
  Olisi se vaan jotain, jos näätä olisi sun hyvä ystäväsi ja sen poikaset myös!
  Mahtavaa!
  Adios y buen fin de semana

  VastaaPoista

Jättämäsi kommentti on Lahjasi minulle!