Arvoisat pitkämieliset vieraani

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Minä, sateenkaaren "täysosuma"

Hieman ironiaan taipuvaisuuteni takia voisi olla otsikosta aistivinaan jotain tuon tapaista, mutta totta joka sana


Vuonna 2008 olin erään ystäväni kanssa Koitajoen suunnalla Kesonsuolle erkanevalla joenhaaralla, jota puroksi kyllä kutsutaan. Jahkailimme vesille lähdön kanssa ukkosen jyrinän takia, matka  kun olisi useita kilometrejä pitkä. Ilman näyttäessä rupeavan selkiintymään, joelle lähdettiin.

Purolla nähtiin ihmeellinen sateenkaari-näytelmä. Kauempana näkyi paistavan aurinko aivan siniseltä taivaalta sateenkaarien takaa, mutta me jouduimmekin ukkosrintamaan. Äkkiä  suuri sateenkaari kääntyi meitä kohti lähestyen veneen takaa. Aivan kuin olisi valtava olento kääntynyt meitä katsomaan.  Se oli niin leveä että peitti koko puron leveyden useita metrejä. Korkeutta sillä tuntui olevan aina taivaaseen asti.

Istuin veneen kokassa ja kaari siirtyi minuun alkaen liekehtiä vaatteissani ja hiuksissani ja ympäröivässä vedessä. Kaverini hämmästyi ja minäkin aluksi ihan järkytyin tästä suuresta yllätyksestä niin että iho meni kananlihalle, Sateenkaari viipyi ainakin kilometrin matkan ja niin kauan ympärilläni, kun laskimme maihin vastapäätä Keson lintutornia. Salamat välähtelivät ja kaari kääntyi pois taas kuin elävä olento ja himmeni alkaneeseen sateeseen. Lintubongari oli  ollut samalla tornissa ja nähnyt myös jotain merkillistä tapahtuvan.

Minulla oli seuraavana kesänä Taitokeskus Piirolan Pihassa näyttely, missä kerroin tästä tapahtumasta ja mistä tämä kuvakin. Kuva maalauksesta on skannattu sanomalehtikuvasta ja siksi noin epämääräinen. Alkuperäinen maalaukseni tuhoutui myöhemmin huonossa säilössä kelvottomaksi.

Seuraaja11 kommenttia:

 1. Harmi että alkuperäinen maalaus on tuhoutunut. Miten siinä niin pääsi käymään?
  Tästä kuvasta näkee kyllä, että maalaus on ollut hieno ja että tapahtuma aivan uskomaton.

  Sait varmasti valoa ja värejä mukaasi ja suojelusta elämääsi. Olen itse saanut lapsena sähköiskun ja uskon, että se on vaikuttanut minuun ja kuvat aivan kipinöivät mieleeni jatkuvasti.

  VastaaPoista
 2. Hieman pelottava kokemus ehkä? Kokemuksena kuitenkin ainutlaatuinen.

  VastaaPoista
 3. Niin, mielessä kävi outo ajatus, mitä tapahtuu seuraavaksi.. Värit ja väreily oli uskomatonta. Olin tuolla suon keskellä harjulla majasessa ollut vähän aikaisemmin pitkään yksinäni. En osannut silloin pelätä, mutta tuo sateenkaarijuttu veti vähän vakavaksi ja mietteliääksi.

  VastaaPoista
 4. Sulla tais olla kunnon ukkosenjohdatin :) mutta hieno juttu, ja mahtavaa, että sait sen maalatuksikin! Monesti, niin monesti koen ja näen sellaista, minkä haluaisin osata piirtää tai maalata... iltarusko, sininen hetki lumihangilla, lyijykynällä piirretyn näköiset lumikuuraiset puut harmaata taivasta vasten tai alaston musta puunrungon siluetti koboltinsinistä iltataivasta vasten...
  Tuosta sun tapauksesta tekee vieläkin merkillisemmän se, että maalaus tuhoutui.

  VastaaPoista
 5. Ihana tapahtuma ja harmi, että maalaus tuhoutui. kannattaisiko maalata muistista uudelleen:)

  VastaaPoista
 6. Hieno tapahtuma, ihan kananlihalle menin lukiessani sitä!
  Piirrä muistista uusi maalaus, oli varmaan tosi hieno se alkuperäinen.

  VastaaPoista
 7. Tiedätkö, sä olet merkitty. Kosmisilla Voimilla joita myös Korkeimmiksi kutsutaan, on tapana merkkauttaa ihminen aina silloin tällöin ja sulle on käynyt näin. Jotain tapahtuu, jotain suurta mutta kun kyseessä oli sateenkaari, on se oleva positiivista. Ole onnellinen sillä vain harvat tulevat valituksi.

  VastaaPoista
 8. Mahtava kokemus, lukiessakin meni iho kananlihalle.
  Olet saanut kokea jotain ainutkertaista ja varmasti sillä on tarkoituksensa.

  VastaaPoista
 9. Beautiful rainbow! It seems a dream atmosphere!

  VastaaPoista
 10. Kiitän kaikkia, kun jaoitte kanssani tuon merkillisen kokemuksen!

  VastaaPoista
 11. Mielenkiintoinen ja järisyttäväkin kokemus. Luonto on ihmeellinen, eikä lakkaa yllättämästä silloinkaan kun on luullut jo nähneen kaiken.
  Kuvasi on paljon puhuva. Sääli että originaali tuhoutui... voi sinua.

  VastaaPoista

Jättämäsi kommentti on Lahjasi minulle!