Arvoisat pitkämieliset vieraani

torstai 31. heinäkuuta 2014

Kyllä tappisäkistäkin saa hyvän tyynyn

Tervehdys Armas lukija!


Arvelin jo menettäneeni viimeisenkin lukijani, kun olen nyt viettänyt paljon ulkoilmakesää, tosin pyörätuolin sarvissa pääosin. Kello on nyt 23.24 ja  paikallinen tutkimusaseman lämpötila on 24C. Pahat ukkoset ovat tämän vaarain suojaaman Pogostan vielä kiertäneet. Mutta kovaa jylinää pitäen,

Jos on herkkä ukkosen vaikutukselle, on taipuvainen hakeutumaan pitkäkseen ja loikoilemaan mielellään varjoisassa paikassa, vaikkei ettonee-ihmisiä muuten olisikaan eikä välittäisi päivänokosista..
Onneksi minulla  on viileä kanmmio, missä voin hengähtää, kun pääkuorta kuumottaa.. Ja kylläpä nytkin "raakasee" Iltahan nyt tosin onkin,
 Lapsuuden ukkospäivinä heinäpellolla olin aivan maihin lyöty jo ennen ensimmäisenkään pilven ilmestymistä taivaalle -kas kun edellisenäkin päivänä jo laiskotti- ja nukuin sitten kerrankin  tyhjän ladon pohjalla, missä ei vielä heiniä ollut, pahimman ukkosenpaukkeen ja jytinän ajan tappisäkki päänalusena heräten vasta kun sade alkoi loppua  ja näkyä sinistä taivasta.
           
Tuon heinikon jossa kukoistavat virnat, valkoiset  hiiren vikkerit, olen ikuistanut joskus viileämmällä säällä.


Valkeat virnat,sekatkn

15 kommenttia:

 1. Niin erilaisia ollaan. Minua nukuttaa tämä jatkuva kuumuus. Ei meilläkään täällä meri-espoossa ole ollut juuri ukkosta, kaukaa kiertänyt, ja sadettakin oli vasta eiilen, satoi peräti 10 minuuttia kuin seipää, mutta eipä se mitään auttanut.
  Hauska muistelo sinulla lapsuudesta.
  Olet taitava maalaamaan. Virnat näyttää niin eläväisiltä.

  VastaaPoista
 2. Minusta on tullu ukkosnukkuja vasta vanhemmalla iällä... päätäkin usein särkee, mutta niin särkee aina, kun ilmanpaine laskee tarpeeksi alas. Yleensä sen verran kuitenkin jännitän ja ihailen ukkosen kumua, että nukahdan vasta, kun se on mennyt ohi.
  Kaunis on maalaus! Joku heinäkin on eksynyt virnojen keskelle.

  VastaaPoista
 3. Ihana kuva,eilen hiukan ukkosti ja satoi muutaman minuutin. Ukkosista en tykkää kun aivoissa rätisee ja ritsee.

  VastaaPoista
 4. Oi, mua nukuttaa aina! Mutta tyyny on oltava hyvä, muuten ei uni tuu.
  Hieno maalaus<3

  VastaaPoista
 5. Maalauksesi on kaunis ja eläväinen. Toivottavasti ukkoset jo hellittävät tältä kesältä.

  VastaaPoista
 6. Eihän toki Sinua voi unohtaa, tosin laiskana olen itsekin ollut vierailujen suhteen:) Ihastuttava maalaus, hiirenvirnat ja herkät nätkelmät tekevät esimerkiksi kesäkukkakimpusta hienostuneen kuten tämä maalauskin.

  VastaaPoista
 7. Valkoisia hiirenvirnoja en tiennyt olevankaan:)
  Kaunis on maalauksesi, Anne-Riitta! ♥♥

  VastaaPoista
 8. Kuumuus nukuttaa pahemmin kuin ukonilma mutta samapa tuo koska väsymys on kuitattava. Taulussa on muuten mielettömän hienot ja eläväiset värit joita katselee mielellään.

  VastaaPoista
 9. Kiitos kovasti! En siis ole ainut väsy-väsy. Nuoren setänikin kerrottiin olleen huonovointinen ukkospäivinä. Mutta nuorten setien huonovointisuushan voi johtua sekin ties mistä.

  VastaaPoista
 10. Oikein Hyvää ja Rauhallista Joulua!

  VastaaPoista
 11. Mitä mahtanet tarkoittaa lähettämällä viimevuoden heinäkuista tappisäkki tekstiä.
  Nyt on vuosi 2015, tammikuu.

  VastaaPoista
 12. Näistä teksteistä ja tappisäkeistä vuoden 2015 puolella ei nyt ole itsellänikään mitään tietoa. Huomasin vain sähköpostiin tulleen kommentin.

  VastaaPoista

Jättämäsi kommentti on Lahjasi minulle!