Arvoisat pitkämieliset vieraani

lauantai 24. elokuuta 2013

Pieniä pyörteitä ja vähän kuraa


Heippa!

Taas se tulee mieleen, miten tärkeitä ovat hyvät kaverit!
Satoi tai paistoi.

Saman sontikan suojissa

torstai 22. elokuuta 2013

Tai ainakin

Heippa Arvoisa  Katsoja !

Kumpi se on tärkeämpää, tulla vai lähteä? Kuvassa kuvitteellisia lintujani.


Jos ei näin kovaa elokuista ukkos-sadetta olisi ilmassa, olisin jo metsässä -tai ainakin rämpisin jossain näreikössä. Tai ainakin.  Mutta nyt tulkoot nämä lintuni näkyville, onhan se päivä vielä perjantainakin, siis huomenna..

Tärkeintä on... Vesivärit

maanantai 19. elokuuta 2013

Muistojen ikkuna

Hyvää maantai-päivää Arvoisa Vieraani!

Onpa ihanaa, että kesä tuntuu vielä jatkuvan kurjan jakson jälkeen.

Ja näillähän se on mentävä, mitä on jälellä. Mekosta hyvä että helmojakaan,  kun nyt kaksi kissaa on niissä kiipeilemässä. Tänä aamuna olin peiliin katsoessani  ihan mykistynyt kun huomasin oikean silmäni olevan hirveän näköinen, aivan törkeän punainen. Liittyisikö tämä nyt jotenkin uuteen mirriin, vai mikähän sidekalvon tulehdus  on iskenyt. Tämähän  nyt on vain pikku haitta, jos tästä ei muuta seuraa. Tarkoitus oli päivittää blogia aivan eri kuvalla, mutta sattui käteen tämä keväällä tekemäni piirros, missä väri on lätsähtänyt sopivasti naisen toiseen silmään.


Muistojen ikkuna, akvarelli

perjantai 16. elokuuta 2013

Sateessa

Hyvää Viikonloppua Kaikille Teille Arvoisat sateessa Kävijät!

Niin on huomaamatta siirrytty elokuun loppupuolelle. Maukan päästyä vihdoin neljän kuukauden sairaalareissun jälkeen  kotiin, on toimintaa riittänyt. Marjat saavat olla puolestani metsässä. Katellaan vain mitä huominen on tuovinaan.  Eilen lääkärireissulla Joensuussa käydessä  näki taas tuon pilvien purjehtimisen vaarojen väleillä. Kaatamalla työnti vettä ja hetken päästä näkyi jo vähän  sinistä taivasta. Niinhän vaihtelevat nuo elonpäivätkin. Kyydit ja matkat. Pieniä koululaisia ei paljonkaan ole näkynyt. Isommat odottelevat bussejaan yläkoulun edustalla.

Kun ennen oli koulumatkat pitkät, oli tarpeellista omistaa oikein kunnollinen sadetakki! Pelkkä sateenvarjo ei ollut käytännöllinen useiden kilometrien matkalla. Harvalla sitä maaseudulla edes olikaan.

Uudet sadevaatteet päällä,  akvarelli

sunnuntai 11. elokuuta 2013

Sulttaani talvisaunallaan

Pitkään natistiinkin helteistä...


Maukka saunoo ja jäähdyttelee


"Askartelin" tähän kuvaan nuo intimiteetin suojana olevat pyyhkeet paperista. Turbaanin teon on malli itämailla opetellut itsekin. Kuva on siinä mielessä rohkea, että jos tuosta kaiteelta horjahtaa taaksepäin, tipahtaa selälleen vatukkoon.keskiviikko 7. elokuuta 2013

Korpien korppi

Hyvää Keskiviikkoa!

Tänään on viimeinen iltatoripäivä. Huomioni kiintyi siihen jokin aika sitten, että lokit ovat häippässeet torin ympäristöstä... Naurulokithan jo ovatkin käsittääkseni muuttaneet, mutta tarkoitan nyt näitä pizzan havittelijoita. Lähteeneet lie nekin.

Joskus on käynyt mielessä, milloin korpeista tulee city-lintuja. Viihtyväthän ne hyvin kaiken syötävän ympärillä ja ilmaantuvat mm kaatopaikoille. Kuvassa on kuitenkin tuo arka korpien korppi.

Ovathan korpit vierailleet syksyisin mökinkin pihassa leivän haussa. Joskus useampikin  ilmaantuu paikalle yhtäaikaa. Tavallisesti vasta  juuri ennen talven tuloa.


Korppi, vesivärittiistai 6. elokuuta 2013

Vielä on jääriä jäljellä

Tervehdys !

Näin kuumana loppukesänä ilmaantuu monia hyönteisiä ja perhosia. Tässä näkemykseni myskijäärästä. Jos käteen olisi sattunut toisenlainen pensseli, oikein sivellin, olisi tulos ollut varmaan erilainen.


torstai 1. elokuuta 2013

Eläimellinen välipäivitys

Arvoisat Vieraaat ja Tutut

Parikin viikkoa on tullut vietettyä tätä kesäaikaa " ihmistenehdoilla".  Tavaten heitä, joita harvoin pääsee näkemään. Piirtäminen saa nyt odottaa vähän aikaa, mutta tässä tämä vanha aiemmin julkaisemani kuva  olennoistani  ja eläimistäni. Blogini jatkuu vielä...


Varjon puolella, pastelli