Arvoisat pitkämieliset vieraani

lauantai 30. maaliskuuta 2013

Lankalauantaita ja pikku sinistä

Sinikurppa ja kesän keiju

Vaikka olen ehkä vähän jälkeenjäänyt taidan olla myös aikaani edellä... Lehtokurppaa ei vielä aikoihin  kuulu iltareitillään. Onni on kuitenkin suosinut säiden suhteen, aurinko paistaa niin kirkkaalta taivaalta kuin suinkin voi. Vettä ja sohjoa paikoin jalkakäytävillä täälläkin.

Sinikurppa ja kesän keiju

Siniperhot ja kultainen muna


perjantai 29. maaliskuuta 2013

Iloista Pääsiäistä

Musta kissa  piilostaan Kaikille näin naukaisee

Minulla on lentopelko, 
ootan, joku noita-akan kuuta kohti laukaisee

Kiinnosta ei luutakyyti,
kohta alkaa hiiren pyynti!Selityksen makua! Minusta näyttää, että kissa on saanut kaverin!

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Kaunista keskiviikkoa

...toivottavat myös kettuseni

Valoisa päivä houkutteli piirtämään pari kesäistä kettua. Kettu se on kiva veitikka -varsinkin kun ostan  kananmunat kaupasta.

Viime kesänä mökillä sain kuulla kettujen laulua lähistöllä olleelta pesältä. Ketun poikaset vaikuttivat kovin tarmokkailta ja ne pitivät kovaa säpinää, kunnes sitten pesä alkoi hiljetä. Joskus teki mieli mennä katsomaan lähemmin, mutta ajattelin kuitenkin antaa heidän elellä kaikessa rauhassa.
sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Vanha Pää kuin juuripahka ja Windowskasi..

Kaunista Palmu-sunnuntaita!

Mauri ja kala?

Syvän meren kala, pajun juuripahka, asetelmassa päällimmäisenä


Löytyivät patikkaretken päätteeksi, kun istahdin tutkimaan kipeytyneitä varpaitani, Kaverini Maukka sitten valmisti tämän teoksen.

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Tähdenlennolle mahtuu aina, jos vain osuu kohdalle

Revontulia ja keväisiä taivaanmerkkejä näkyvillä


Näin unta tytöstä juoksemassa öisessä metsässä yöpaitasillaan. Uni ei kauan kestänyt, sillä välähdyksenä ilmestynyt tähti vei tytön mukanaan. En tiedä, oliko tyttö kävellyt unissaan -vai miten hän metsän pimentoihin oli joutunut? Heräsin äkisti siihen, kun makkariin sytytettiin valo. Uutisissakin oli ollut kuvia edellisen yön revontulista ja näin keväällä kirkkaasti  valaisevasta tähdestä kyseltiin radiossa.
Olen ollut pitkiäkin aikoja kokonaan katsomatta televisiota, koska en viitsi katsella sitä enää unissani. Ainakin ns. joutavat jutut saavat puolestani olla. Kuvat kun tarrttuvat helposti tajuntaani.

.
Uni, hahmotelma paperille
 

perjantai 15. maaliskuuta 2013

Olenko Onnettaren suosiossa vai yksinkertaisesti EN?

Hyvää perjantaita Sinulle joka tapauksessa!

Vuorossa nämäiset puhtoiset kakkaraiseni. Niitä riittää kyllä, niinkuin siivoamistakin. Muutapa ei juuri nyt löydykään. Paitsi että Ystävättäreni kellarin oven eteen oli ilmaantunut kookas nahkasohva. Menimme yhdessä katsomaan, olisiko mitenkään mahdollista päästä sen ohi komeroon. Sohvaan olikin sillävälin ilmaantunut puhelinnumero ja hinta: KYMMENEN euroa. Minä heti puhelimen kampiin ja sohvan omistaja tuotapikaa paikalle. Kaupat tuli, sillä olinkin juuri etsinyt sohvaa.

Sitten piti hankkia kyyti ja kantajat. Mutta eipäs sekään, kuin KYMMENEN ekua. Siihen asti kaikki loistavasti. Tunsin jo Fortunan oleskelevan liepeilläni.  

Mutta: Asun vanhassa ja vähän hankalasti suunnitellussa talossa kapeikkoineen ja kaikkine mutkineen, joten jouduttiin sohvien vaihdon takia siirtämään ensin "vähän tavaroita". Lopulta siirtämään lähes kaikki tavarat. Oli siis pakko alkaa luututa lattioita, kun mustuneet alustat yms paljastuivat. Lopulta piti ihan oikeasti siivota ja vaihtaa järjestyksiä. Pari tavaraa ois toisella puolen kylää ja tarvitaan taas pari kantajaa, syvältä kellarista. Enpä tiiä irtoaako enää kympillä...Rojekti on nyt pahasti kesken ja kiittämätön Fortunakin tais lähteä apumiesten matkaan! Olisin minä häntä muuten kaikille ylistänyt sohvan johdosta.

Aurinkoiset kakkarat. Taiteltava kortti

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Punainen mökki

Heippa!
Eilen oli uimahallissa kivaa. Tosin ltalehden etusivulla kerrotaan, ettei liikunnasta ole kaikille mitään hyötyä, vaan kaikki on kiinni geeneistä. Norjistuminen olisi tarkoituksena kuiteskin myös huomiseksi suunnitellulle kirpparikävelylle. Kuvankaltainen kanavatyökään tuskin ihan muitta mutkitta meikältä  onnistuisi tänä päivänä, kun kaikki tuntuu olevan vähän jumissa! Katselen vanhoja ja niiden avulla  yritän elpyä  uusiin koitoksiin..

Punainen mökki, kanavatyö

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Kevätaurinkoa suoraan tajuntaan

Se päivä koittaa joka vuosi. Huomaa auringon paistavan voimakkaammin kuin pitkään aikaan. Valossa kätesi näyttävät taas paljon ryppyisemmiltä kuin viime vuotisessa valoshow:ssa. Vellovia pölyhiukkasia ilmatilasi täynnä, miten tuossa olet voinutkaan hengittää. Loppuuko se happi nyt tähän paikkaan vai lisääntyykö voimalla? Joka paikka näkyy olevan täynnä naarmuja ja kolhuja. Pahempi räjähdys, kuin minkä olisi saanut aikaan Andyllä, minkä sentään piti räjäyttää lika POIS!  Näyttääkö mikään edes kovin kauniilta, ennenkuin ajatukseen alkaa tottua. Että kerrankin on valoa niin paljon, että siinä voisi vaikka kylpeä.

Rumistelua pensselillä
Olen joskus nähnyt todella taitavasti tehdyn, harmoonisen anemone-asetelman jossain taide-kirjassa. Tämä toteutus kuitenkin poikkeaa ainakin 130% näkemästäni maalauksesta. Ei ehkä edukseen.  Mutta fiilis, se fiilis...

perjantai 8. maaliskuuta 2013

Hyvää ja ansaittua naistenpäivää Arvon Naiset!

Erään naistenpäivän juhlatilaisuudessa kukkatukeni rupesi kukkimaan. Kukintaa kesti sitten pääsiäiseen saakka. Kukat ovat siksi keltaisia.

Piirolassa

torstai 7. maaliskuuta 2013

Suunnistusta Aurinkokiven ja horoskoopin avulla

Istuttiin ystävättäreni kanssa terveyskeskuksessa odottelemassa sieltä vastaanotolla kävijää. Huviksemme siinä luettiin horoskoopit.Tapaisin henkilön menneisyydestä ja se vaikuttaisi jotenkin elämääni. No heko heko, en usko kooppeihin.
Hetkeäpä myöhemmin, ei tuntiakaan kulunut, tapasin sattumalta täällä käymässä olleen miehen. Olimme asuneet samoilla seuduilla kävi heti ilmi. Nähtyäni hänen ajokorttinsa ällistyin. Eipä  oltu ihan viime vuosikymmeninä nähtykään! Samaa maaseutukouluakin joskus käyty, mutta vähän eri aikoina ja samassa kaupungissakin välillä asuttu.  Hän kertoi olleensa avosydän leikkauksessa. Jäin kovin mietteliääksi.
Päätin aloittaa taas kuntoilun!

Väritetty piirros

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Apua! Uimapukuni on kutistunut

Pari askelta kevääseen

Tulin juuri uimapuku ostoksilta. Tarkoitus on kohentaa kuntoa, mikä on päässyt nyt jotenkin rapistumaan. Eikä ihan väljähtyneessä keltaisessa simmarissa viitsi mennä halliin samoin kuin muutamaa numeroa liian pienessäkään. Uimapuvun pieneneminen tapahtuu todella äkkiä tässä iässä (n.60v), jos sitä ei käytä.


Yritin myös tavoitella keväistä tunnelmaa  piirtämälläkin. Paperi ei vain siihen käyttoon ollut tarkoitettua. Treenausta siis, kun kaatumisen aiheuttamat vaivat eivät ole vielä parantuneet.  Huolestuttavaa vähän tuo käsien voimattomuus, mikä sen seurauksena tuli. Muistakaa hyvät ihmiset liukuesteet!