Arvoisat pitkämieliset vieraani

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Varsinainen pukki

Heippa Rakkaat Vieraat!


Kun isä teki jouluksi olkipukin, oli se taatusti maailman hienoin pukki. Olkia ei tarvinnut ostaa onneksi yksitellen. Mutta eipä se pukki  niin hirveän kallis investointi ole nytkään.

Kuulin taas jonkun ikäväkseni marisevan keksityn joulun kaupallisuudesta ja lisäävän  siihen myös pakanallisuuden, lahjojen kalleuden yms. Mutta onkos pakko lähteä suurin setelein kaikkeen mukaan...

 Lähetin aikuiselle pojalleni kaksi kymmenen euron rypistynyttä seteliä ja äitini oli  taas vastaavasti laittanut postiin aivan sileän kakskymppisen itselleni. Rikotaanko tässä nyt jotain lakia, tai houkutellaanko posteljoonia huonoille teille, tiiä en ja kokonaan eri juttu. Tästä kierrätyksestä saatiin  taas asiaa kuitenkin keskenämme soitella ja jutella niitä näitä. Ihan joulun ansiosta tällä kertaa. Ja ystäväni hyllyssä komeilee vuosia sitten tekemäni kaislapukki. Joskus tuntuu tarvittavan vähän virikkeitä arkeen.


Ite Pukki

Tästä ohje pukin tekoon
http://www.avoinmuseo.fi/joulu/ohje_olkipukki.php


Ja alla Wikipediasta pomimani kuva Gävlen olkipukista, jolle tuppaa perinteisesti käymään huonosti. Joku kun sen aina polttaa. Vai oisiko peri-ruotsalainen mainostemppu?File:Gavle christmas billy goat.jpg
Gävlen eli Pikku-Pietarsaaren olkipukki

10 kommenttia:

 1. Kaunis joulunen kuva.
  Mie tykkään olkipukeista, tänä vuonna oli tarkotus ostaa oikein iso, mutta missään kaupassapa ei ollutkaan olkipukkeja myytävänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kosotäti! Nyt on ollut vain ulkomaisia pukkeja jostain kovasta materiaalista näkyvissä. Joskus olen nähnyt Taito-myymälöissä oikeita olkipukkeja.

   Poista
 2. Tuo on ihana noita pukkeja oli joskun meilläkin.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pukki oli oikein ylpeys joulkoristeiden joukossa. Kiitos ritva.

   Poista
 3. Komea pukki ja i s o t sarvet, kiitos Anne-Riitta:)

  VastaaPoista
 4. Ennen osattiin tehdä halvalla kauniita koristeita - oljesta pukkeja, himmeleitä ja muita koristeita, puun lastukiharoitakin käytettiin - maalla käytännössä ilmaista materiaalia. Punainen nauha on jo ekstraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkikoristeet ovat kaunista taidetta ja pukit sitten hauskimmasta päästä. Joillakin pukeilla oli kellokin kaulassa. Puun lastukiharat ovat aivan ihania. Ei taida enää olla lastukuusen veistäjiä, vaikka perinteitä kyllä aina elvytetäänkin.

   Poista
 5. Magnifique travail! de merveilleuses photos.Très joli post! je te souhaite aussi de très belles fêtes de fin d'année accompagnées de joie et bonheur !
  Belle journée à toi, et merci de tes visites sur mes pages!
  Cath.

  VastaaPoista

Jättämäsi kommentti on Lahjasi minulle!