Arvoisat pitkämieliset vieraani

maanantai 30. joulukuuta 2013

Kohta on taas se ruumisarkun ilta -ja tarkoitan nyt tinoja


Hilima ja myö

Arvoisa Katsoja, otsikko mukaillen rakasta mummoani

Uuden vuoden aattona meillä valvottiin myöhään, valettiin tinaa, poltettiin kuusen kynttilöitä ja tähtisadetikkuja. Kaikinpuolin iloinen ja hauska ilta. Yksi kohokohta oli kun saatiin poksauttaa limonadit! Leikittiin saaduilla lahjoilla ja joskus tuli vielä uusiakin.Tinoja  katsottiin sitten valkeaksi  kalkittua kiviuunin rintaa vasten ja varjokuvat ennustivat tulevan vuoden. Leikisti tietysti. Mummoni, joka oli Metusalemiakin vanhempi, tiesi jo etukäteen, mitä  hänen oma tinansa näyttäisi. Joka vuosi se oli ruumisarkku tietystikin. En voi ohittaa uuden vuoden aattoa ilman Mummon tinan muistelemista.
 Lisäksi vielä tuli Hilmalta litania toivomuksia. Kuten, tulisipa jo Jumala pois ottamaan.
Kerran kun kissa ryminällä kaatoi varsi-luudan porstuassa, tokaisi  isänu  Jumalan olevankin jo kiireellä tulossa ja vieläpä vars´luudalla..

 Isä kun ei tästä ruumisarkku jupinasta oikein tykännyt, jos mummo  lasten ilon pilaisi synkeillä ennustuksillaan. Alkuunsahan se  taisi olla  huumoria, mutta loppua kohti toivomus oli totta  Kyllä se  aina Hilmallakin iloksi muuttui puolilta öin. Ainakin sitten kun taas herkkuja oli syöty ja pikarilliset viiniä puheiden ja toivotusten kera nautittu sekä  Uuden Vuoden julistus ja tykin laukaukset  kuultu radiosta ja vähän Raamattuakin luettu ja sitten yö puulle päästy asettumaan kaikessa rauhassa.9 kommenttia:

 1. Grate Love love love!
  http://afinaskaterblogspotcom.blogspot.ru/

  VastaaPoista
 2. Grate Love love love!
  http://afinaskaterblogspotcom.blogspot.ru/

  VastaaPoista
 3. Hyvää Uutta Vuotta rakas Anne - Riitta!

  Mielenkiintoinen tarina muoristasi ja kyllähän nuo mummot ja vaarit sellaisia omanlaisia persoonia olivat, aina ei nimittäin voinut olla varma (varsinkin viimesinä aikoina) mitä sieltä suusta putkahtaa. Mukavia kuitenkin ja lämmöllä muistelen <3

  VastaaPoista
 4. Mukava tarina mummostasi.Hyvää lulevaa vuotta 2014.♥

  VastaaPoista
 5. Mummosi tarina on mukava, jotenkin niin kotoinen.
  Oma iso-tätini aina sanoi että Jumala on hänet tänne unohtanut:) hän eli 98 vuotiaaksi.
  Onnellista vuotta 2014

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhapa on Sinunkin mummosi ollut. Hyvää Uutta Vuotta Sinulle Koso-täti!

   Poista

Jättämäsi kommentti on Lahjasi minulle!