Arvoisat pitkämieliset vieraani

torstai 19. tammikuuta 2017

Tulinen kokki

Imeliä välipalojaKaipaan joskus todella imeliä välipaloja, sillä ruokalistanihan on varsin maskuliininen. Ja karvaskin, sillä kokki lykkää varmaankin kaikkiin eväisiini öljyn lisäksi etikkaa. Kaikista halal-shopin ryydeistä en edes tiedä, mitä. Olen lakannut kyselemästä, kun olen huomannut säilyneeni terveenä näinkin pitkään.
Ehkä jopa näiden ansiosta. Hampaissa on karskahtanut myös karkea suola. 

Ruokani ei ole pahaa, en minä sitä tarkoita. En vain ole varma onko kokin kotiseudulla ollut tapana pistellä poskeen puoliraakoja vihanneksia, vai onko kokki rukka luonani vain niin nälissään, ettei malta niitä aina kypsentää. Siitä olen pahoillani jos näin. Kalassa oli eilen isoja ruotoja ja kidukset. Lihoissa on luita ja omenoissa siemeniä ja luumumehuksi luulemani liemi kuin tervankusta.. 
Ja tällä menolla riisin jyvät vähenemään päin.


Ja neuvoksi kaikille naisille: Älä ota kumppaniksesi mustakutrista isoruokaista masterseehviä, joudut vielä tämän koekaniiniksi, kun se testaa uusia reseptejään sinuun.

Mutta minuthan  opetettiin syömään suurinpiirtein kaikki, mikä ei pakene lautaselta. Ja jos alan äkäilemään tai tuputtamaan neuvoja, saattaa kipakka kokkini siitä äkämystyä niin, että ja ottaa ja häipyy, paukauttaa vielä lautasetkin seinään lähtiessään.
Jään  mielenkiinnolla ja kiitollisena odottamaan, mitä sanoo sisikuntani tämän päiväisestä papukastikkeesta.


vesiväri ja piirros
HEMPEILYKSI MENI TÄMÄKIN RUOKAKRITIIKKI, MUTTA MENKÖÖN, KUNHAN VÄLTYN JOKAPÄIVÄISELTÄ SOPAN KEITOLTA ON KAIKKI HYVIN

2 kommenttia:

  1. Heh, heh, sullahan on kiva kokki. Kyllä kelpaa siinä herkutella, Etikasta en niin välitä mutta valkosipuli, öljy ja lievät mausteetkin menevät. Tulisen ruuan ystävä en ole ja sitä on välillä kokkaileva keittiömieskin joutunut lieventämään. Hän kun tykkää chileistä ja muista napalmin polttavista maisteista ylikaiken.

    VastaaPoista
  2. kovasti tykkään tästä kokista....en ole mitenkään tiukkis syömisissäni ja tykkään myös rennosta ja rauhallisesta aterioinnista ja yhteenkuuluvuuden tunteesta ruokailussa jos esim joskus on vieraitakin- meidän vieraat ovatkin vieraita ja kaukaisia, kiitos mustis

    VastaaPoista

Jättämäsi kommentti on Lahjasi minulle!