lauantai 1. helmikuuta 2014

Paranneltu kuutamo

Lauantaina saunan jälkeen

Sattuipa tällainen tapaus yli kaksi  vuosikymmentä sitten, että lauantai-iltana lähdettiin ravintolaan eräässä kaupungissa ja siellä sitten tapasimme vanhan pikkutakkisen pullean miehen. Hän kertoi olevansa kuvaamataidon lehtori. "Lehtori"oli  aikalailla näkäräisissään ja ylettömästi kiinnostunut siitä, mitä me taas puuhailemme. Kaverini olikin taidemaalari ja kultaseppä koulutukseltaan. "Kaiken huipennukseksi" hän käytti huopahattua, jossa oli joku killutin ja sulka. Vähän huvittavaa sekin.
Lehtori halusi kiihkeästi kommentin hienosta kuutamo-maalauksestaan, jonka kertoi äskettäin valmistuneen. 

Menimme lehtorin kanssa sitten erään vanhan arvostetun oppilaitoksen kulmille.Siinä koulussa hän kertoi jo yli  kolmekymmentä vuotta työskennelleensä. Aloin jo vähän uskoakin  tätä tarinaa, vaikka tuo lehtorin olemus alkuunsa oli kovasti epäilyttänyt. Keskikaupungilla olleeseen asuntoon sisälle tultuamme huomasin paikan olevan niin vintagea, ettei se yksinkertaisesti ole mahdollista muualla kuin museossa. Selvisi että tämä olikin aikoja sitteen kuolleen tädin asunto. Ja miekkonen oli tuon koulun eläkkeellä oleva hauska ja hiprakoiva talkkari.

 Kuutamomaalaus taas oli aivan kauhea ilotulitus  ja kaamea fiasko, johon hän oli työntänyt kaikki mahdolliset ja mahdottomat öljyvärinsä ja hankkinut sitten kullanväriset hirvittävät  prameat kehykset.
"Lehtori" tarjosi meille  katsastuksen päätteeksi drinksut  ja lupasinkin  yrittää panna kuutamon kerralla paremmaksi tai vieläpä pahemmaksi!

"Parannettu" kuutamo, vesivärit

16 kommenttia:

  1. Onpa hurja kuutamo!!
    Sopisi vaikka postikortin aiheeksi; olet varsinainen taiteilija, Anne-Riitta.♥♥

    VastaaPoista
  2. Hurjan tai kurjan kuutamolta näyttää. Hyvää viikonvaihdetta Sinulle Aili Mummo!

    VastaaPoista
  3. Hauska tarina ja maalaus sopii tarinaan. Aika kiinnostava tuo kaverisi...enoni on myös kultaseppä ja maalailee mahtavia tauluja:)

    VastaaPoista
  4. Vihainen kuu... ei olis kiva kävellä kotiin iltamyöhällä tuollaisen tuijottaessa tiukasti taivaalta.

    VastaaPoista
  5. Mukavia hetkiä ihmisen elämässä ja kuussa näkyy tämän "lehtorin" olemus varsin selkeästi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisko myöskään olla mieliinjäävempää maalausta kuin lehtorin taulu, joka oli oikeasdtaan ihan mainio, vaikka ois ravannut kuinkas taidenäyttelyissä.

      Poista
  6. Äkäisen oloinen kuu-ukko. Tarina oli hauska.

    VastaaPoista
  7. Ei se niin vihainen, pensseli ei vain löytänyt muuta tietä.

    VastaaPoista
  8. Mielenkiintoinen tarina ja kokemuksena upea! Ja hauska oli "lehtorikin".

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kiva huomata sinun nähneen vaivaa ja katsoneen julkaisuni.💖

Blogitekstisuositus

KOVA LUU

  Tässä se parempi jalka Hymniä omaishoitajuudesta Suomessa Tarina on tosi ja lainattu omasta julkisesta fb-kirjoituksestani ...