torstai 16. tammikuuta 2014

Taulun arvoitus

Hei, taas löytyi kysyttävää!


Tällainen taulu vuodelta 1952 Kuopiosta päin. Olisiko peräti torilta lähtöisin? Maalannut K. Hurme, nimessänsä vähän suttua. Roikkuu oven päällä  kallellaan. 
Muistelen jonkun väittäneen tähän kuvaan sisältyvän jonkin jujun, mikä liittyisi ulkopoliittiseen tilanteeseen sodan jälkeisenä aikana... Paasikiven korvaa katsottiin setelistä muinoin, sopivasta kohdasta taitettunahan  ilmestyi näkyviin  hiiri. 
Tämäkö taulu ei sitten yksin suo-ojaa esittäisikään? Että mitäpä tämä sitten esittäisi noin vertauskuvallisesti    K. Hurmeesta en ole enempää kuullut, sen sijaan Viljo Hurme on matrikkeli taidemaalari, jonka signeeraukset ovat sangen sujuvat.


K. Hurme, öljyvärimaalaus


21 kommenttia:

  1. en näe mitään erityistä, näen kauniin raikkaan talvisen maiseman, ei kovin kylmää koska vesi on sula..pidän erityisesti väreistä

    VastaaPoista
  2. Kiitos mukavista hetkistä <3

    VastaaPoista
  3. Helo Anne, como estas?
    Bonita pintura
    Hoy he visitado en Barcelona, exposición de Camille Pisarro
    Yo pinto Impresionista, y tú????
    Ciao, Adios, desde Barcelona-Spain

    VastaaPoista
  4. Täällä Tampereella yksi K.Hurmeen maalaus myöskin,eikä kukaan tunnu tietävän mitään.Olisko joku muu taiteilija toisella nimellä maalannut?

    VastaaPoista
  5. No, katson ja tuijotan ja ihmettelen että roikkukohan yhdestä oksasta esine mikä ei kuulu sinne tai onko se vaan keilan muotoinen lumipaakku?

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommentistasi. Minulla kesti kauan etten voinut vastata kommenteihin, johtuen Bloggerista. Luulisin. Pitäisi siirtää tämä Word Pressiin, mutta vierastan sitä. Kyllä taulussa voi olla jotain symoliikkaa mielestäni, en vain tiedä merkityksiä.

    VastaaPoista
  7. Orvo Raatikainen käytti tuota signeerausta

    VastaaPoista
  8. Ne Raatikaisen työt ovat jotenkin moninaisempia, mitä olen nähnyt, kuvissa tosin vain.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Kiva huomata sinun nähneen vaivaa ja katsoneen julkaisuni.💖

Blogitekstisuositus

KOVA LUU

  Tässä se parempi jalka Hymniä omaishoitajuudesta Suomessa Tarina on tosi ja lainattu omasta julkisesta fb-kirjoituksestani ...