Arvoisat pitkämieliset vieraani

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Karvaisilla kynsillä

Hyvää sunnuntaita!

Sataa, sataa aina vaan. Sadetta pidetty päiväkausia.

Äidin käsi on kipeänä. Olen voidellut sitä ystävättäreltäni saamalla Hevos-balsamilla.  Ehkä huomenna jo päästään itse-asiaan, eli saunan lämmitykseen ja sellaiseen löylyyn, että luutkin lämpiävät.

Mutta useinhan reissussa rähjääntyy. Mitenhän tämä karvajalka.

Kynnet, vesivärit


perjantai 19. heinäkuuta 2013

Vanhis muistelee

Hyvää pe-pe-Perjantaita Arvoisat Vieraat!

Synttärien jälkimainingeissa on blogi ollut taka-alalla, varsinkin kun Äitini on vieraanani. Ja täytyypä sanoa, että kyllä on ällistyttävän virkeä ihmisolento 81-vuotiaaksi. Ihan olen äimän käkenä. Minä olen seuraavaa sukupolvea ja usein niin rättiväsynyt, etten oikein ymmärrä mihin suuntaan pitäisi aina lakua kääntää...

No ruummillinen työ on varmasti sopivana annoksena antanut hyvän pohjakunnon tällekin rouvalle. Tiedän itsestäni, ettei liian raskas raataminen sovi kuitenkaan kuin"terveille" ihmisille. Ei meille selkävikaisille ainakaan. Sanokoot tohtorit mitä tahansa
.
Valitettavasti näiden pyöreiden juhlieni kuvat ovat jossain tietotekniikan kätköissä. Kamera oli ainakin osunut soittajaan ja itseeni saunavastatarpeet kainalossa. Hauskaa oli.

Tämä kuva on aiemmilta synttäreiltäni otettu kuva, josta näkee tuon äidin iloisen ilmeen. miesystävänikin on vielä terve.

Vasikka katselee emoaan yläkuvassa.Mutta tuohan on sonnivasikka.

torstai 11. heinäkuuta 2013

Vanahalla Viijjatilla

Arvoisat kanssaihmiset!


Nyt kun vauhtiin on päästy, niin ikävystytän vielä Teitä tällä Pikku -Fiatilla, johon tuskin enää minun lisäkseni mahtuisi muita. Saattaisi ainakin yllättää suljetunpaikan kammo tässä kopissa. Mutta enpä kopittele enempää, sillä tiedän juuri tämänkin nimenomaisen ajopelin saaneen paljon kannattajia, jotka muistavat vaan ne parhaat ekstra hyvät puolet körryyttelemisistään, tai hurjasteluistaan.

Värikynä piirros

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Enää harvemmin nähtyä

Hyvää  Keskiviikkoa!

Olipa kylällä aikamoinen vilske kun tämä keskiviikko on kesä- ja  iltatoripäivä näin lomien ajan. Autoa ja ihmistä kuin merenmutaa ja pipoa, mikä on harvinaista täällä muuna aikana. Mutta eipä näkynyt yhtään  Rättäriä. Toki sellainen löytynee tältäkin kylältä, ainakin on  usein kesäisin putputellut vastaani pyöräillessäni Enon tiellä.

värikynä piirros

tiistai 9. heinäkuuta 2013

Näätäpesuettani katsomaan

Kesä jatkuu, mutta yöt pimenevät 

Kerroin aiemmassa postauksessa näädän ilmaantumisesta eteisen vintille..En ole vähään aikaan käynytkään mökillä
Mitenhän näätäpesue  on kasvanut, vieläkö ne pikku talon valtaajat mahtavat ollakaan paikalla, selvuää kohta kunhan palaan mökille järjestelemään synttäreitäni.

Näädän pojat, piirrosperjantai 5. heinäkuuta 2013

Veret seisauttava lato!

Hyvää loppuviikkoa!


Suomalaista maalaustaidetta ja arkkitehttuuria... Kuvan on ottanut veljeni Juha Voutilainen


tiistai 2. heinäkuuta 2013

Päivän tuoppi ja kova käsityö

Heippa!

Onneksi on tänään tuuleskellut ja ihan ollut semmoisen oikean kesän tuntuista, justiisa. Lykkäsin taas pyörätuolia hikipäin ja ottihan tuo voimille ylämäessä. Oisinko jaksanutkaan ilman tuulen apua.
Torilta ostettiin ukkelin kanssa Polka-mansikoita syömätarpeiksi. Mutta  ei Sengan voittanutta, tai vanhoista ns lajikkeettomista puutarhamansikoista puhumattakaan. Kypsiä olivat kylläkin. Vaaaan.

"Nautimme" siinä jossain välissä myös eilen leipomiani mustikkkamuffinseja. Karmeita kiäkkänöitä.  Leipuri taitaa olla vähän ruosteessa.. Juomana oli kylmää maitoa. Maito maistui selvästi apilalle. Äpäreelle siis... Ainakin lehmillä tuntuu olevan jotain uutta purtavaa mausta päätellen. Tällaisia havaintoja siinä tehtiin ja sitten kärrit kipikapi ylämäkeen ja  takaisin sinne vuodeosaston hilpeyteen.

Siitä hilpeydestä pitänee ruveta kirjailemaan jotain muistiin. Sillä eiliset huonekaverin tokaisut saivat minut nauramaan kippurassa pois lähdettyäni. Tosin se  oli huonomuistiselta ihan tahatonta eikä niin virnuiluttanut siellä potilashuoneessa paikalla ollessa..

Tälle päivälle tämä visatuoppi, jonka ukkeli valmisti voimissa ollessaan käsin ilman sorvia. Minusta se on aika kaunis ja luonnollinen esine! Sopisikohan parhaiten piimäveden juontiin helteellä?

Visatuoppi, Maukan puukäsityötä

maanantai 1. heinäkuuta 2013

Hätä ei lue muuta kuin Lakitonta Lukea

Näinhän se alkaa taas maanantai, ja Hyvää sitä Kaikille!

Ilonpäivähän tämä on, kun se ukkeli pääsee sieltä keskussairaalan kirurgialta tänään potemaan tänne lähemmäs. Mutta nyt on ÄKKIÄ löydyttävä asunto, jonne on helppo porhaltaa suoraan sisälle pyörätuolilla, eli niinkuin  ennen sanottiin, rullatuolilla, tämä vain ei ole rottingista. Sellaisiakin ennen oli.
Jospa se oisi vielä vapaana se  kämppä, jossa on kaksi parveketta korpeen päin! Haave Punaisesta tornista ja Peppi Pitkätossun huvilasta meren rannalla Muumitalon nuapurissa ei siis vielä toteudu. Kovalla kiireellä vain kyselemään uutta majapaikkaa mahdollisimman maatasossa, voisi sitten lukea siellä partsilla Lucky Lukea. Tosin sairastaminen jatkuu vielä tk-osastohoidossa.

Tässä kuitenkin tällainen pikku pytinki, mutta eihän tuonne tekis mielikään enää kiivetä. Eikä varsinkaan kantaa tavaroita!

Punainen talo, vesiväri