Arvoisat pitkämieliset vieraani

maanantai 18. marraskuuta 2013

Hevonen on haastis

Hyvää alkavaa viikkoa!

Hevonen se on haastellinen piirrettävä, jos tuota haastis-sanaa voi tässä yhteydessä käyttää. Onhan myös tämä henkilö, jonka omaishoitajana aikani kuluu, kuvattavissa tuolla.h-sanalla, jolla luonnehdittaneen "hankalia tapauksia"!
Mutta molemmissa on puolensa... Ehkä en ikinä opi piirtämään juoksevaa hevosta. Eihän mikään ole todellisuudessa sitä, miltä se ravatessa näyttää.

Hevosurheilu ei ole ihan minun lempilajejani. En ole peluri ja raviradaltakin ajettiin aikanaan pois, kun yritin eräänä syksyisenä päivänä (noin 40vuotta sitten) opetella ajamaan siellä kupla-volkkaria. Ymmärrän hyvin sen, koska autolla ajo oli nimenomaan kielletty. Tosin radalla ei ollut hevosia eikä niitä ollut sinne tulossakaan kuin seuraavana keväänä Muna-raveihin.

Samaisena iltana vuolaassa vesisateessa peruutin vielä kuplamme kannon päälle läheisessä metsässä.. Saihan sen siitä nostamalla pois, vaan mitenhän sen siihen kannolle sainkaan.
Omia hevosia rakastin kovasti, kun kotona sellaisia vielä oli ja ihailen hevosen kaunetta vieläkin.

Luottamusta ensi silmäyksellä?  Lyijykynäpiirros


7 kommenttia:

 1. Vau, miten upea maalaus ravihevosesta ja sen ajajasta.
  Olet kyllä niin taitava.
  Hevonen on vaikea piirrettävä, mutta sä olet onnistunut erikoisen hyvin.
  Mä olen myös aina tykännyt hevosista, ne on jotenkin niin sympaattisia eläimiä!

  VastaaPoista
 2. Hyvinhän olet liikkeen vanginnut ja tässäpä on jälleen yksi syy miksi teitä taiteilijoita kadehdin monien muiden syiden lisäksi. Meikäläinen ei osaa edes mittasuhteita säilyttää - puhumattakaan siitä että piirrokseni edes muistuttaisivat kohdetta.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Juu poistin tuon toisen kun innostuksissani kopion textcahce:sta aikaisempaan blogiin tarkoitetun kommentin :D

  VastaaPoista
 5. Ainakin tuossa hevosessa on virtaa:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteistanne Rakkaat ja Ihanaiset Vieraat! Piirros on monta vuotta vanha ,mutta nyt vasta huomasin tuon kirjoitusvirheen mainoksessa! Hyvä minä!

  VastaaPoista

Jättämäsi kommentti on Lahjasi minulle!