Arvoisat pitkämieliset vieraani

maanantai 4. helmikuuta 2013

Leveällä leivosen siivet

Tänään lauha keli ja aamun valkeneminenkin aikaistunut selvästi. Kun läksin kävelemään kylille tintit varikset ja naakat rupattelivat nekin puheliaina. Kuului myös tikka päristävän rumpusarjojaan lähistöllä. Se tuntui mukavalta, kuin olisi askelkin keventynyt siinä samalla.

Kun lueskelen omia juttujani, muitakin kuin näitä blogitekstejä,  tuntuvat ne välillä vähän marisevilta. Kuin pitäisin itseäni jotenkin ruikuteltavana olentona. Vai liekö vain kaikuja savolaismallisesta ironiasta, mikä huumorin laatuna altistaa väärinkäsityksille hyvinkin herkästi. Varsinkaan huonona päivänä en saisi sitä viljellä. Kun en sitten itsekkään aina ymmärrä, mitä oikein tarkoitin! Odotan joka tapauksessa kovasti kevättalvea ja kevään tuloa, minkä varmaan huomaakin.

Ulkoilun jälkeen etsin tämän leivosen tähän terhentelemään. Sekin on kaverini Maukan käsialaa. Leivoselle ominaista on kuulemma leveä nokka! Harvemmin olen nähnyt aivan viime vuosina lepattelemassa pellon ojien yllä ravintoa etsimässä. Maisemat muuttuvat ja elinolot samalla..


5 kommenttia:


 1. Ja Sinun eläinmaalauksesi ovat hyvin tehtyjä! En muista olenko aiemmin kertonut mielipidettäni.

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo profiilikuvasi!
  Meilläpäin leivoset kyllä leikkiä lyövät keväällä aikaisin. Tiedän pellon, mihin niitä laskeutuu muuttomatkalla sadoittain. Uskomaton näky. Niillä kun on oma lentotapansa. Sinun kaunis leivosi ei lennä karkuun.

  Apua! Laitoin sinut rullaukseen ja seurantaan, mutta sinulla onkin tuo sanahirviö käytössä. Ei bloggerissa sitä tarvita. Saat sen pois asetuksista ja sieltä kommenteista.
  Katsotaan selviänkö tuosta...

  VastaaPoista
 3. Poistinhan nyt hirviön? En tykkää siitä itekkään. Jotenkin taas epähuomiossa tehty virhe ja vika.

  VastaaPoista

Jättämäsi kommentti on Lahjasi minulle!