Arvoisat pitkämieliset vieraani

perjantai 18. tammikuuta 2013

Pakkasen panemaa

Komea päivä.  Arvokkasti huurteiset puut ja hanki hohtavat talviauringon paistaessa haalean siniseltä taivaalta. 


Mutta tuo pakkanen!


 Kasvot muistavat lapsena tapahtuneen ikävän paleltumisen samanlaisena päivänä. Olin aikuisten mukana nostamassa jäitä avannosta. Niitä tarvittiin sähköttömässä taloudessa maidon jäähdyttämiseen kesällä. Jäitä säilytettiin mutaläjässä navetan läheisyydessä. "Kuutiot" sahattiin järven jäästä, vedettiin hevosella ylös jään pinnalle ja  kuljetettiin ylös pihaan.
Pakkasta oli lähes -30C.  Naamani alkoi yht´äkkiä tuntua oudon lämpimältä. Onneksi toiset huomasivat kasvojeni valkenemisen ja minut vietiin sisälle lämpimään. Seurauksena oli palovamman kaltainen paleltuma. Sen jälkeen pakkanen on tuntunut hyvin ilkeältä  kasvoissani.

Keväämmällä hiihtämässä  kuvassa

Mahdotonta menoa Lylysuolla

3 kommenttia:

 1. Liityin tänne lukijaksi, löysin Aili-mummon kautta. Pohjois-Karjalassa on sukujuuriani ja aina siellä rajan pinnassa on mukavaa piipahtaa, länsirannikko ei niinkään kiehdo.
  Blogissani on myös luonto tärkeä elementti.

  VastaaPoista
 2. Niinpä tehtiin ennen meiläkii, vaikka ol sähköt, ei ollu jiähyttäjjee. Ol se aika vaivalloista semmonen jiähytys. Vasta tilatankki helepotti oikeesti elämee. Meile se tul 1972.

  Mukavaa viikonloppuu siule, Anne-Riitta!<3333

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista ja piipahtakaahan aina, jos jotain uutta ilmaantuu, kivahan jollekin se sitten näyttää.. Välillä tulee taukoja päivityksiin.
  Olen muuten asunut sekä aivan läntisimmässä Suomessa, että lähes itäisimmässä kolkassa. Hankala on ainakin junalla kulkea Suomen poikkisuuntaan, mutta mikäs, kaunista on rannikollakin.

  VastaaPoista

Jättämäsi kommentti on Lahjasi minulle!