Arvoisat pitkämieliset vieraani

keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Talvikuvien kätköistä

Tänään YK:n päivänä rätki räntää ja tihuutti vettä. Nyt kuitenkin ilta kirkastuu. Talveako enteillee? Kotilieden kannessa komeili jo koristeltu joulukuusikin. Siitä päätellen ainakin joulu on tulossa. Ei onneksi ihan huomenna, onhan nyt vasta lokakuuta.

Tyttö ja potkuri, pastelli. (Julk. aiemmin Pogostan Sanomissa)

tiistai 23. lokakuuta 2012

Kirsikat vai luumut?

Tiistai-iltaa. 
Päivällä nähtiin ensimmäisiä lumihiutaleita. Tässä kuitenkin vielä hedelmiä, jotka näyttävät luumuilta?

Syksyn satoa, akvarelli
 

lauantai 20. lokakuuta 2012

Kirpeät omenat

Lokakuista lauantaita Arvoisa Katsojani!

Kesä on mennyt ja näiden omppujen osalta jo ainakin kymmenen vuotta sitten. Tänään olen hyvilläni siitä, että on kostea sää ja lämpöasteita, tosin vain pari Mekrijärven sääaseman mukaan.  Taidan kuitenkin saada pestyä ikkunat tänäkin syksynä. Se ei ole niin itsestään selvää aina minulle. Aioin jo ostaa Tokmannilta Lasolia pesuveteen, mutta tarjolla oli vain parin litran kannuja. Enhän olisi tarvinnut kuin pari tippaa...

Kirpeät omenat. akvarelli

keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Lähteenhoitaja

Kuvan poikanen piti huolta Hutunsilmän lähteen vedestä, kun olin pieni..

 Jos vesi oli lähteestä loppumaisillaan, keri hän sitä ylhäältä pilvistä kerälle kuin lankaa keritään ja laski siitä sitten lähteeseen. Jos vettä oli liikaa ja lähteelle alkoi olla vaikea päästä, niin purki sitten vesikerää toisinpäin. Lähde sijaitsi syntymä kotini pellon ojassa kosteassa paikassa. En tiedä vieläkö siellä vesihuolto pelaa!
perjantai 5. lokakuuta 2012

torstai 4. lokakuuta 2012

Metsästys joulun alla

Syksy on jahdin aikaa, mutta metsästystorven kajahdus voi aiheuttaa monenlaisia muitakin kuin suoranaisesti  metsästykseen liittyviä mietteitä. Juhani Peltonen on kirjoittanut näytelmän Metsästys joulun alla. Olisiko siinä tehty jotain ihmisuhteiden välitilinpäätöstä. Tulipa ainakin tuumaksi työntää auto järveen, eli tuupata Audi ojaan.

Metsästystorvi

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Salvation!


Syysmyöhäisten iltojen  pakastuessa olen joskus  huolestuneena seurannut joutsenten uiskentelua riitteisessä vedessä, kun sula uhkaavasti  pienentyy. Miten käy jos yöllä tuleekin kova pakkanen ja koko veden pinta  jäätyy?

Pelastus! Korttiaihe, pastelli
Joutsenet viipyilevät myöhäiseen lumentuloon, varsinkin jos poikaset eivät ole vielä valmiita lähtöön. Talven ankaruus saattaa yllättää ja viedä voiton. Nyt on vielä lämmintä, mutta talvi tulee taas.