torstai 28. kesäkuuta 2012

Eu:n manneralueen itäisin piste

Herranen aika, ja pa...paita, Missä ii?

Onko Vanha tietokoneenikin ruvennut kantaa- ottavaksi, vaikkei olisi uskonut tuossa matolaatikossa olevan järjen hiventäkään? Joka kerran, kun olen yrittänyt kirjoittaa itäisin piste, näyttöön ilmestyy vain Täisin piste. Vihaako tämä katkeroitunut masiina jotenkin isäänsä niinkuin iii, parin turhan selkäsaunan takia, onko kyseessä tekninen vika tai näippäriin tipahtanut leivänmuru, vai johtuuko tämä jotenkin  pohjattomasta rikkaisiin Eu- maihin rahan syytämisestä?

 Julkaisen kuitenkin syksyisen kuvan Ilomantsissa sijaitsevasta Eu:n Itäisimmästä pisteestä, (taas se yritti!) vaikka onkin kesä, mitä ei kyllä uskoisi mittarin näyttämän lämpötilan perusteella. Toivottavasti puolukoiden kukkia ei halla pane! Mielelläni lähtisin lepuuttamaan itseäni vaikkapa kreikkalaisen kalastajakylän lämpöön -ja kustannettuna tietyst! tästä omaishoitajan tapaisesta tilanteestani, jossa tukea saadaan vain sairaan ihmisen housun kuminauhasta, muistelen jonkun noin joskus lausuneen..

Syvää rauhaa huokuu  iillä tai ilman tämäkin kolkka, joka sijaitsee itäisen nuapurin rajan välittömässä läheisyydessä


perjantai 15. kesäkuuta 2012

Sorry vain Joulupukki, Äläkäs huku Juhannuksena

Anteeksi nyt  Pukki, mutta Et ollut oikein uskottava viime jouluna! 

Enhän minä nyt sitä, että Sinun olisi pitänyt tuon keikan takia mennä vihdoin sinne nenäleikkaukseen tai että olisi pitänyt lihottautua  viisikymmentä kiloa tehdäksesi minuun mahdollisimman Ison vaikutuksen. Mutta vakuuttavuutesi kannalta, mites tuo noin heikost meni? Etkä tuonu mulle taaskaan yhtään lahjaa.

 Kyllä Sinä siinä yhdessä Fb- kuvassasi rannalla paljasnahkaisena olet  paljon paremman näköinen ilman sitä pomppaa, mihin pukki oli virittäytynyt, no emmä silläkään, mut jotain siis..siitä aattoillasta ja muusta ja senjälkeisestä koristeiden räjähtämisestä.

Ja musta parta ja Bilteman lasit ei nekään oikein sopineet Sulle Pukki. Kertakaikkiaan Sun TYYLISI vähän ontui, joten ihmekkös tuo, jos tunnen itseni vielä hieman hämmentyneeksi näin Juhannuksen kynnykselläkin. Oli kuitenkin kiva nähdä Pukki askareissaan pitkästä aikaa ja noinkin läheltä. Ja ilman sarvia... ihan kilttinä. Tottahan tuo minuunkin vaikutuksen teki. Äläkäs hukuttauvu Jussina.

Terveisin Anne-Riitta

Hyvää Jussia ja Lisää Uskottavuutta Joulupukille

torstai 14. kesäkuuta 2012

Sulkamylly salainen, My Secret

Sulkamylly salainen, Salamylly suloinen

Tässä se nakottaa kalliolla joen rannalla salaisessa paikassa, jonka vain minä tiedän. Äärettömän sinitaivaan kannella purjehtii hiljaisten pikku hattaraisten parvi. Ei näy suihkukoneen jälkeensä jättämiä vanoja eikä kuulu kaukaista ruminaa, vain olemisen iätön suhina ja sulkien väpätys myllyn jauhaessa salaisuuksiaan, joita ei muille huudella!

Tämä rakennus seisoo luottamuksen unettavalla kivijalalla

tiistai 5. kesäkuuta 2012

Kiltit lapset, varokaa tätä hinkaloa!

Ja miksiköhän tätä "jauhosäiliötä" sitten pitäisi varoa?

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Kalpea ja kammitsoitu

Neitokainen katsoo varjoon. Selän takana olisi paljon valoisampaa.


Kalpea ja kammitsoitu, piirros, sekatkn, kasvot maalattu kahvilla

sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Leipäkorvo, tuo ihmeellinen Sampo

Muutama sana ja kuva leivänteosta kesäaikaan



Äidin tekemää leipää

Myös kuumina kesäpäivinä oli leipää ennen leivottava  ja varsinkin heinäntekoaikaan leipää kului vielä tavallista enemmän. Tuvan uunia oli tietysti lämmitettävä ja silloin  vahdittava myös riihikuivaa pärekattoa, ettei vain piipusta lennähtäisi kipunoita sytyttämään tulipaloa. Kattoa saatettiin ensin kastella hilaamalla sinne tikapuita pitkin sankolla vettä. 

Myöskään ukonilman ei toivottu nousevan leivinuunin ja piisin hohkatessa salamoita houkuttelevaa lämpöä. 
Kesäinen leivän paisto olikin hikistä hommaa, mutta eipä tullut tuskanhiki makoisaa leipää voin kera niityn laidalla varjossa eväinään syövien.

Blogitekstisuositus

KOVA LUU

  Tässä se parempi jalka Hymniä omaishoitajuudesta Suomessa Tarina on tosi ja lainattu omasta julkisesta fb-kirjoituksestani ...